4. Een timide vervolg

Na een tijd van stilte, waarin ik niet wist of dit blog wel iemand bereikte, werd ik vandaag verrast door de eerste reactie. Die kwam van Plato, een Zaanlandse filosoof; die brengt me ertoe om mijn inbreng te vernieuwen. Totdat ik voldoende moed heb verzameld om eigen gedachten te publiceren, gaan hier wat  gezegden en citaten. Ernst en luim, hand in hand:

***       De pastoor komt voorbij en ziet Krelis in zijn tuintje staan

-Zo Krelis, dat heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen, met God’s hulp!

– Nou, zegt Krelis, u had het eens moeten zien toen God het nog alleen deed.

###           In een dierentuin las een orang oetan Darwin’s ‘On the origin of species‘ en de Bijbel. De  verraste dierverzorger vroeg hem waarom hij die boeken las, waarop de aap antwoordde, “ik wil weten of ik mijn broeder’s hoeder of mijn hoeder’s broeder ben.”

—           Bijgeloof heeft in de volksmond een negatieve bij­klank, er zit iets van minachting in. Het is máár bij­geloof. Daarbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat bijgeloof de mens houvast biedt in zijn pogingen, on­verklaarbare gebeurtenissen in het leven een plaats te geven, net zoals de zogenaamde echte religies dat doen.    (Godfried Bomans, ???)

+++             Ontroering door muziek geeft een gevoel van ver­zoening met het leven.   (Nico Fryde, The Emotions)

***          Waarom gebruikt men in Egypte nog steeds geen e-mail? Ze blijven liever trouw aan hun oude, vertrouwde k-meel.

###           Twee dames treffen elkaar bij de bakker.

– Hoe is het met je zoon?

– Prima, hij zit momenteel op de Universiteit van Groningen.

– Goh, dat had ik nooit van hem gedacht. Wat studeert ‘ie daar eigenlijk?”

– Niks, hij repareert het dak.”

+++          Een missionaris doopte eens een Indiaan en zei: “Nu heet je voortaan Francisco en niet meer Lichte Maan”. Hij vertelde nog meer dingen en ook dat hij op vrijdag geen vlees, maar vis moest eten. Weken later bezocht hij de man en deze zat net aan de maaltijd, een gebraden konijn zojuist aan stukken gesneden. “Francisco, het is vrijdag vandaag, dan moet je toch vis eten…” “Pater, ik giet water op het konijn en ik zeg: nu heet je voortaan vis en niet meer konijn”.

– – – – –

 

24 thoughts on “4. Een timide vervolg

 1. Veel plezier en succes gewenst met uw weblog, Koppieop.
  Ik zal af en toe een kijkje nemen, wat ik tot nog toe gelezen heb, bevalt prima.
  Gefeliciteerd met uw achterkleindochter !

  Haha, wat een wijze indiaan.

  Like

 2. ’t Gaat goed he? Moge dit een stimulans zijn om door te gaan.
  Een linkenlijst aanleggen lijkt een goed idee.
  Melody heeft veel verstand van zaken mbt wordpress, meer dan ik. Misschien
  kan ze je een handje toesteken of van advies dienen.

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel Trees; ben blij met de goedkeuring, die zó ver gaat dat ik nog meer tijd van je in beslag mag nemen. Zal er voorzichtig mee omgaan. Wat ik verzamel, is vaak zó goed dat ik mezelf de onbeholpenheid verwijt dat ík er niet op ben gekomen.-

   Liked by 1 persoon

  1. Of ook hier een goed begin het halve werk zal zijn? Akela, ik doe mijn best, zoals mij als welp werd geleerd.
   Wat ik aan het vertelle of schrijven ben, associeer ik op het moment zelf graag met andere gezegden, uitspraken. Nu bijvoorbeeld doet dit me denken aan het, wellicht veel bekender, motto van de padvinderij. Zo meldde een boy-scout aan zijn vader dat hij de claxon van de auto had hersteld: Beep repaired.-

   Like

 3. Hoioi, kom even binnen waaien van grote vriend Plato…. welkom in blogland, dat als eerste!!!

  Ik bespeur nog veel schroom…. mag ik zeggen dat dat totaal niet nodig is? Velen, geen idee hoeveel, zijn jou reeds voorgegaan in de afgelopen 15 jaar dat bloggen bestaat en een toevlucht nam…

  Leef je maar uit….. en je zult zien dat je dan meer reacties zult ontvangen, mensen ook terugkomen om je te blijven volgen… er kan zoveel moois uit voorkomen, je leven verrijken!

  Hartelijke groet uit het noorden des lands waar een heerlijk lentezonnetje schijnt en de vogels zingen alsof hun leven ervan afhangt ….ach ja zij kunnen niet bloggen hè 😉

  Like

  1. Een leuk welkom Melody, tevens een nuttige duw over de schroom-drempel, zonder te struikelen. Deze eerste dag heb ik al meer reacties ontvangen dan ik had verwacht, om niet te spreken van volgelingen. Bossen zijn mooi, maar zal ik ook de bomen kunnen zien? Hopelijk tot spoedig.-

   Liked by 1 persoon

 4. Ik kwam hier ook es even lezen. Je schrijft leuk, je humor spreekt me aan. Ik blog al een hele poos niet meer, mijn blogs zijn nu ook niet zichtbaar. Waarschijnlijk begin ik er ooit weer eens mee. Ik wens je veel blogplezier en vele lezers natuurlijk.

  Like

  1. Bedankt voor de goede wensen! Met genoegen genoteerd dat onze humor op dezelfde golflengte ligt. Inderdaad is het een ruim begrip. Moppen die worden ingeleid met een “moet je deze horen, die is stééngoed” zijn heel vaak teleurstellend flauw, of geconstrueerd; in beide gevallen dus slecht te noemen. Mijn kleine verzameling bevat humor en ernst met weinig of geen twijfel over de pointe.
   Je bent opgehouden met bloggen; misschien komt de inspiratie wel terug…-

   Liked by 1 persoon

  1. Dank voor het welkom, rammelaar! Helegaar nieuw ben ik met een eigen blog, maar vorig jaar heb ik als gastblogger van Plato meegedaan met de plaatsing van een relaas in 300 woorden.
   Zal bedenken wat ik in een “about” kan zeggen. Iets vertellen wat de moeite van het lezen waard maakt.

   Liked by 1 persoon

  1. Zeer vereerd met de publiciteit!
   Net toen ik je wou vertellen dat ik al een reactie had ontvangen (van jokezelf), zag ik een dozijn binnengekomen berichten. Aan zulke aantallen ben ik niet gewend, dus ik maakte die box even open om eventuele spam direct te verwijderen. Tot mijn verrassing zijn het commentaren van jouw leeskring, dus hierbij laat ik het, tot snel.

   Like

 5. Die van die Egyptenaren vond ik zo maar het leukst en ik bedacht. Koppie-op en die Zaanlandse filosoof moeten weer eens K-mailen.

  Overigens ben ik geen filosoof. Ik ben ooit zonder al te veel kennis van Plato’s werk aan een weblog begonnen. Waarom ik die Platoonline noemde weet ik niet meer zo goed. Het kan zijn dat het was na het lezen van de kleine Hippius waarin Socrates zijn gesprekspartners helemaal doldraait zodat ze zeggen wat ze helemaal niet wilden zeggen. Hoe dan ook… de naam kwam tot stand uit een soort van bewondering. Pas later ben ik meer van hem gaan lezen (de ideeënleer is een aantrekkelijke theorie) en eigenlijk is hij in filosofisch opzicht nog een voorbeeld voor mij.
  Raar eigenlijk dat het zo omgekeerd ging.

  Voorstel: Laat nu die bescheidenheid varen en schrijf wat je wilt. Tenslotte is het jouw blog. Ik ga je in mijn linkenlijst zetten.

  Als je succes krijgt wil ik wel graag voorzitter van de fanclub worden 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s